BG: "I Srbi su žrtve", političari otkazali zbog posete

Memorijalna akademija "I Srbi su žrtve" održana je u Centru "Sava" u Beogradu u sklopu obeležavanja Dana sećanja na Srbe stradale i prognane u akciji “Oluja”.

Izvor: B92

Petak, 05.08.2016.

17:07

BG:
Tanjug

Na akademiji je izveden prigodan kulturno-umetnički program kojim je ukazano na stradanja Srba u toj hrvatskoj akciji, 4. i 5. avgusta 1995. godine.

Evocirane su uspomene, kroz izvođenje tradicionalnih srpskih pesama i podsećanje na srpske običaje i tradiciju života na područjima sadašnje Hrvatske.

Skupu, iako su bili najavljeni, nisu prisustvovali predstavnici vlada Srbije i Republike Srpske, a brojnim novinarima je rečeno iz pres službe ministra Aleksandra Vulina da su "državni zvaničnici zbog slabog odziva otkazali dolazak".

Pre memorijalne akademije, u Crkvi Svetog Marka u Beogradu služen je parastos stradalim Srbima, a potom su na spomen-obeležje poginulima u akciji "Oluja" u Tašmajdanskom parku položeni venci.

Povodom obeležavanja Dana sećanja na stradanje i progon Srba oglasile su se sirene, a organizovana je i mirna šetnja od Crkve Svetog Marka do Centra "Sava".

Centralna državna manifestacija obeležavanja Dana sećanja na stradanje i progon Srba održana je sinoć u pretežno izbegličkom naselju Busije kraj Zemuna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: