"Svojatate Teslu, a potomke ste mu proterali?"

Lider Republike Srpske Milorad Dodik istakao je na državnom obeležavanju stradanja u "Oluji" da je srpski narod pobedio jer je preživeo.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.08.2016.

20:45

Foto: Tanjug

Lider Republike Srpske počeo je svoje obraćenje rečima: Dobri moj srpski narode, braćo i sestre – pomaže bog.

"Pobedili smo zato što živimo, naša osveta je život. Naša želja je da živimo u miru i da svima damo mir“, rekao je Dodik, nakon čega se i on zahvalio mandataru Vučiću „jer je ovo bila njegova ideja“.

"Nije lako bili skupiti se, otići, ostaviti sve iza sebe. Za sve nas Srbe preko Drine i svuda izvan granice Srbije postoji sveto mesto u koje se zaklinjemo i volimo. To je Srbija. Srbi ma gde živeli, iz bliza i daleka, moraju da znaju da je srpski narod sada objedinjen više nego ikad“, rekao je Dodik.

Kako kaže, Srbi su u „najvećoj svojoj zabludi Jugoslaviji“, slobodu donosili drugima i delili sa svima.

„Zabluda je zato što su Srbi želeli Jugoslaviju da u njoj svima jednako bude dobro, a drugi su mislili da samo ono što pripada Srbima pripada svima. Jugoslavija je morala da propadne jer su je samo podržavali Srbi. Oni koji su dobili slobodu na onome što su Srbi uradili tokom dva svetska rata oni su je i razvalili“, istakao je lider RS.

Danas tražimo vratite nam naše kuće, njive i šume, ovaj narod veruje da je oteto prokleto, rekao je Dodik navodeći da je RS vratila 99 procenata tuđe imovine.

„Kako mislite da živite s tim? Kako možete da svojatate Nikolu Teslu kada ste njegove potomke proterali“, istakao je Dodik.

Prema njegovim rečima, opet je krenula haranga, veličanje fašista i zločinaca.

On je naveo da je prema izveštaju glavnog štaba Hrvatske Titu među partizanima bilo 64 posto Srba i onda rekao: Gde su ostali bili?

„Misli smo da su sve potisnuli ulaskom u EU. Nisu, i dalje veličaju svoje zločince. Gledali smo dostojanstveno i ono što se dešavalo u Hagu, a to je sud nepravde. Ne možemo da vam zaboravimo kolone kada niste dozvoli ni da dostojanstveno odemo. Tukli ste nam i naše žene i decu i misli ste da ste junaci. Naš narod za takve kažu da su kukavice“, naveo je Dodik.

Nekoliko hiljada ljudi prisustvuje na državnoj manifestaciji povodom obeležavanja 21 godine od početka vojne akcije "Oluje" tokom koje je iz Hrvatske proterano više od 250.000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: