Vozač iz Pančeva uhapšen u HR, osumnjičen za ratni zločin

Vozač iz Pančeva M.G. (52) završio je u splitskom zatvoru zbog sumnje da je 1992. godine počinio ratni zločin nad civilima u selu Smilčić kraj Benkovca.

Izvor: Tanjug

Sreda, 03.08.2016.

20:37

Vozač iz Pančeva uhapšen u HR, osumnjičen za ratni zločin
Foto: GettyImages

M.G. se tereti da se kao policajac SAO Krajine iživljavao nad starijim bračnim parom i naneo im teške telesne povrede, javlja "Indeks“.

Muškarcu je, prema optužnici, slomio tri, a ženi jedno rebro, a za to navodno postoji i odgovarajuća medicinska dokumentacija.

Osumnjičeni je uhapšen u selu Smilčić, gde je došao u posetu rodbini, a ima i hrvatsko i srpsko državljanstvo. Nezvanično se saznaje da ga je prijavila sedamdesetdevetogodišnja žena koju je maltretirao, piše Indeks. Njen suprug više nije živ.

Njegov branilac Luka Šušak je rekao da je on svojoj rodbini dolazio u posetu već dvadesetak puta i da mu se ništa nije dogodilo, preneo je „Indeks“.

Prema nezvaničnim saznanjima hrvatskog portala, uhapšeni je negirao da je počinio ratni zločin.

Istražni zatvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva, navodi „Indeks“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: