Nova vlada do 11. avgusta, SPS ostaje

Premijer Srbije Aleksandar Vučić naveo je da će sutra započeti razgovore sa socijalistima za sastav vlade i da se nada da će razgovori da budu gotovi do petka.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.08.2016.

18:39

Nova vlada do 11. avgusta, SPS ostaje
Foto: Tanjug

Kako je rekao, u petak ili subotu očekuje sednicu SNS, a potom će rešenja da budu predložena Narodnoj skupštini.

"U roku od deset dana biće sednica parlamenta na kojoj će se birati Vlada Srbije, pa neke se vrate s mora i brčkanja da dođu da izaberu vladu", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On nije govorio o personalnim rešenjima.

Vučić je rekao da je na sednici Predsedništva SNS, koja je održana ranije danas, bilo reči o personalnim rešenjima i da je dobio odobrenje od Predsedništva da sutra počne razgovore sa predstavnicima liste oko SPS.

"Jer su oni ti koji će odlučiti ko bi od njih bio u vladi", rekao je Vučić.

"Sve ćemo da završimo do petka", precizirao je.

U petak ili subotu će biti nova sednica Predsedništva SNS, gde će definisati personalna rešenja i najverovatnije će tri dana uoči sednice parlamenta sa svim rešenjima ići u parlament..

"I onda će se birati vlada, ako to bude moguće", rekao je Vučić.

On je rekao da njegov ekspoze nije sasvim gotov, da najvećim delom jeste, da je naporno radio na njemu, te da sada ima "slatke muke" da skrati 450 strana i smanji ekspoze jer bi bilo nemoguće da to pročita.

"Videćemo, mozda i ne skratimo", rekao je Vučić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić naveo je da je evropskim zvaničnicima uputio pisma u kojima je izložio situaciju u regionu i odnose s Hrvatskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

125 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: