Blokirana vojna baza Indžirlik, glasine o novom puču VIDEO

Više hiljada turskih specijalaca u oklopnim vozilima opkolilo je vazduhoplovnu bazu Indžirlik, koju koriste snage SAD i NATO, javljaju lokalni mediji.

Izvor: B92

Nedelja, 31.07.2016.

09:33

Blokirana vojna baza Indžirlik, glasine o novom puču VIDEO
Foto: GettyImages

Turski ministar za pregovore sa Evropskom unijom Omer Čelik je objasnio da se radi o "bezbednosnoj proveri", ali su se pojavile i spekulacije o novom pokušaju puča, nakon onog neuspelog od 15. jula.

Turski list "Hurijet" je ranije objavio da je policija u gradu Adana, blizu kojeg se nalazi Indžirlik, dobila dojavu o novom pokušaju puča, nakon čega su tamo odmah poslate specijalne snage.

Ulaz u bazu je blokiran, a na fotografijama koje su snimili građani se vide specijalci sa automatskim oružjem i vodeni topovi, koji se obično koriste tokom protesta.

Čelik je, međutim, na Tviteru pokušao da umiri javnost, napisavši: "Obavili smo generalnu bezbednosnu proveru. Sve je u redu". Jedan broj pristalica turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana se navodno okupio u blizini kordona koji okružuje bazu, navodi sajt RT, dodajući da okupljanje ipak nije masovno, kao ni napeto kao što je bilo tokom nedavnih protesta u Adani, na kojem su demonstranti tražili zatvaranje baze. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: