Haos u Jerevanu: Vatra i šok bombe (FOTO, VIDEO)

U sukobima policije i opozicionih demonstranata u glavnom gradu Jermenije, Jerevanu, povređeno je više desetina ljudi, saopštile su jermenske vlasti.

Izvor: B92

Subota, 30.07.2016.

14:19

Haos u Jerevanu: Vatra i šok bombe (FOTO, VIDEO)
Foto: Tanjug

Policija je prošle noći upotrebila pendreke, dimne i šok bombe da bi rasterala demonstrante, okupljene u znak podrške dvojici muškaraca koji su već dve nedelje zabarikadirani u policijskoj stanici u Jerevanu, gde drže taoce tražeći ostavku predsednika Serža Sarkisijana.

Vlasti su navele da je oko 60 osoba prebačeno u bolnice zbog preloma, opekotina i drugih povreda, a uhapšeno je 165 osoba, od kojih je 26 zadržano u pritvoru.

Naoružane pristalice zatvorenog lidera opozicione grupe "Osnivački parlament" Jiraira Sefilijana upale su 17. jula u policijsku stanicu, ubile jednog policajca i zadržale više talaca, tražeći ostavku predsednika Serža Sarkisijana.
Foto: Tanjug
Oni su u međuvremenu pustili policajce, ali od srede drže kao taoce troje medicinskih radnika koji su ušli u zgradu da bi zbrinuli povređene.

Jedan od naoružanih aktivista Varužan Avetisjan, rekao je juče novinarima da vlasti verovatno pripremaju napad i razvijaju dronove za detoniranje eksploziva.

On je nedavno rekao da opozicija zahteva puštanje svih "političkih zatvorenika" na slobodu i pozvao Jermene da izađu na ulice i primoraju vladu da podnese ostavku.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: