"Nadam se da će Oluju obeležiti drugačije nego 2015."

Predsednik SNV-a Milorad Pupovac izjavio je da se nada da će ovogodišnje obeležavanje godišnjice akcije "Oluja" biti drugačije nego prošle godine.

Izvor: B92

Subota, 30.07.2016.

08:57

Foto: GettyImages

Osim toga, kako kaže, nada se da će imati više obzira za stradanje i progon Srba, da će biti više poruka mira, a manje poruka kojima će se ponovo raspirivati ratna retorika.

Pupovac je za RTS rekao da sada nakon određenog zatišja ponovo u Hrvatskoj postoji neka vrsta divljanja, raspuštenosti i nekontrolisanih odnosa u međuetničkim i političkim okolnostima koji nisu samo posledica kampanje, već i činjenice da institucije u toj zemlji ne pronalaze pravi način kako da se nose sa tim.

Govoreći o obeležavanju 75. godišnjice ustaških zločina koji su počinjeni u crkvi Rođenja presvete Bogorodice u Glini, Pupovac kaže da se u Glini živi bolje nego prethodnih godina, ali da je prilikom obeležavanja te godišnjice bilo nepristojnog pljeskanja....

"Ono što je bilo u Srbu nije vredno spomena. Kada država ćuti, kada mediji tome daju prostora koji ne bi smeli dati, kada se poruke koje okupljeni antifašisti ne čuju od buke i mržnje onih koji su se tamo okupili onda to izaziva zebnju, strah i zabrinutost za budućnost. Očekujemo da će policija i pravosuđe iz ovog povući određene lekcije", naveo je Pupovac.

Kaže i da SNV sa velikom zabrintošću gleda kako će se stvari razvijati nakon što je odluke o ponovnom suđenju Branimiru Glavašu, navodeći da je problem u tome što se za stradanje Srba u Hrvatskoj tokom ratnih sukoba 1991-1995. godine vode teški procesi koji se vrlo često završavaju kao ovaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: