"Suđenja uvek na početku, naročito za zločine nad Srbima"

Komentarišući odluku o novom suđenju Branimiru Glavašu, potpredsednik SDSS-a Milorad Pupovac kaže da se gotovo svako suđenje za ratni zločin vraća na početak.

Izvor: B92

Subota, 30.07.2016.

00:48

Foto: GettyImages

Kako kaže, to je posebno tako kad su u pitanju ratni zločini počinjeni nad Srbima u Hrvatskoj.

''Plašimo se tog početka. Ovde se gotovo svako suđenje za ratni zločin vraća na početak. I to posebno kad su u pitanju suđenja za ratne zločine kad su ratni zločini počinjeni nad Srbima u Hrvatskoj. To predstavlja veoma ozbiljan problem'', rekao je Pupovac, prenosi regionalna televizija N1.

'Više se stvari složilo u hrvatsko-srpskim odnosima, a posebno onim što se događa kod nas. Treba spomenuti i ono što se dogodilo u Srbu. To je zakomplikovalo odnose Zagreba i Beograda i stavilo u pitanje deklaraciju koju su potpisali Kolinda Grabar Kitarović i Aleksandar Vučić. Deklaracija je trebalo da otvori prostor za dijalog i stabilizuje odnose'', rekao je Pupovac.

On dodaje da je malo mesta u svetu gde se osporava antifašizam i komemoracija antifašističkog pokreta kao što je bio slučaj u Srbu.

"To je ozbiljan problem za Hrvatsku. Posebno je ozbiljno da se pušta da ekstremne grupacije dobijaju prostor za delovanje i prostor u medijima, a nema adekvatne osude'', rekao je Pupovac.

Prozvao je pravosudne organe jer prema njegovom mišljenju ne preuzimaju potrebne korake.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: