Jeremić: Priče o dvojnom državljanstvu besmislice

Kandidat Srbije za mesto Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić uoči drugog kruga glasanja u Savet bezbednosti UN očekuje dobar rezultat.

Izvor: B92

Subota, 30.07.2016.

16:27

Jeremić: Priče o dvojnom državljanstvu besmislice

Informacije o tome da poseduje i nemačko državljanstvo u intervjuu za B92 naziva besmislicama, i kaže da ovo nije samo njegova utakmica već stvar od državnog značaja.

“Pre svega to je potpuna besmislica, nikada nisam imao drugo državljanstvo osim srpskog. Mislim da je naš rezultat neke iznenadio i nije čudno da postoje pokušaji da se diskredituje. Mene čudi što se tome toliko pridaje značaj u našoj javnosti“, rekao je Jeremić.

On je dodao da Srbija ima pravo da bude poprilično zadovoljna nakon prvog glasanja u kojem je Jeremičć dobio devet od 15 glasova članica Saveta bezbednosti.

“Imamo razlog da očekujemo da ćemo i nakon drugog kruga ostati u najužem krugu“, naveo je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: