DJB: SNS opstruira rad REM-a

Pokret "Dosta je bilo" ocenio je da Srpska napredna stranka opstruira rad Regulatornog telo za elektronske medije (REM).

Izvor: B92

Subota, 30.07.2016.

14:06

DJB: SNS opstruira rad REM-a

"Ni više od tri meseca nakon izbora, REM nije objavio izveštaj o tome kako su se elektronski mediji ponašali tokom predizborne kampanje", naveo je taj pokret u saopštenju.

Ukazuje se da svi dosadašnji izveštaji agencija pokazuju "da su mandatar i njegova stranka zloupotrebili nacionalne elektronske medije".

"Sakrivanje te činjenice i neobjavljivanje izveštaja REM-a posledica je kontrole koju SNS sprovodi nad REM-om. Činjenica da izveštaj nije objavljen, govori da je REM kontrolisano telo, umesto da kontroliše emitere". dodaje se u saopštenju.

Podseća se i da su novi Statut i Poslovnik REM-a trebali da budu usklađeni sa Zakonom o elektronskim medijima i doneti najkasnije u novembru 2014. a to do danas nije urađeno.

Savet REM-a mesecima radi u nepotpunom sastavu "jer je prethodnim članovima REM-a koji se biraju na predlog Skupštine Vojvodine i na predlog ovlašćenog predlagača udruženja izdavača elektronskih medija istekao mandat", piše u saopštenju.

Pokret "Dosta je bilo" je istakao da se zalaže za jačanje svih nezavisnih regulatornih tela i da je nezavisan rad REM-a ključan za odbranu javnog interesa i kontrolu vlasti.

REM je zadužen da kontroliše da li je program na nacionalnim TV frekvencijama u skladu sa javnim interesom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: