Vulin obišao vojno-policijske snage na bugarskoj granici

Ministar za rad u tehničkoj vladi Aleksandar Vulin obišao je tokom noći pripadnike združenih vojno-policijskih snaga na granici sa Bugarskom.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 30.07.2016.

10:17

Vulin obišao vojno-policijske snage na bugarskoj granici
Foto: Tanjug

Vulin je tada poručio da te snage na najbolji mogući način čuvaju državnu granicu i da građani Srbije mogu da budu mirni i sigurni.

"Evo i ove noći, kao i svake druge noći, pripadnici vojske i policije su tu, da naš svakodnevni život protiče uz najmanje moguće uznemirenje i da u migrantskoj krizi, koja potresa čitavu Evropu, Srbija sačuva svoju stabilnost", istakao je Vulin tom prilikom.

Kako kaže, Srbija ne može da utiče na velike i daleke svetske događaje, ali može da čuva svoju granicu, teritoriju i ljude, što združene vojno-policijske snage, delujući u skladu sa naređenjima predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, Ministarstva odbrane i Ministarstva unutrašnjih poslova, rade na najbolji mogući način.

Istakao je i da je sve je veći broj migranata koji se skupljaju na grčkim ostrvima, te da Srbija na to kuda će se i kako migranti kretati ne može da utiče, ali može da čuva svoju zemlju i granicu.
Foto: Tanjug
"Pritisak na našoj granici nije mali, on ne popušta, ali ovi ljudi su ovde da obezbede da svako kretanje na našim prostorima bude kontrolisano i u skladu sa zakonom", istakao je Vulin.

Ponovio je da će svako ko zatraži azil na legalan i po zakonu prihvatljiv način dobiti tu mogućnost, ali da oni koji misle da se po Srbiji može kretati bez ikakve kontrole, da je Srbija nebranjena teritorija, gde ne važe zakoni, moraju da znaju da združene vojno-policijske snage i na ovom prostoru garantuju poštovanje zakona, bezbednost, stabilnost čitavoj Srbiji, ali i sigurnost za svako ljudsko biće.

Mešoviti timovi VS i MUP-a Srbije formirani su, na predlog Vlade Srbije i uz saglasnost predsednika države, 19. jula, a već 22. jula su raspoređene na granici sa Bugarskom i Makedonijom, i od tada je smanjen broj pokušaja prelaska ilegalnih migranata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: