Dačić: Nadam se da Vučić ovo neće pročitati

Lider SPS Ivica Dačić izjavio je da sigurno niko sa strane ne može da utiče na sastav buduće Vlade Srbije.

Izvor: B92

Subota, 30.07.2016.

09:16

Dačić: Nadam se da Vučić ovo neće pročitati
Foto: Tanjug

"Postoje mnogi koji imaju zablude, koji ne poznaju Aleksandra Vučića, jer ako bi neko pritiskao za nekoga to bi bilo potpuno kontraproduktivno. Nije dobro što se danas u medijima pojavilo da sam ja siguran u vladi, a ostali nisu, nadam se da neće (Vučić) pročitati", rekao je Dačić za TV Pink.

Dačić je naveo da ga zasmejavaju novinski tekstovi o tome ko će biti u novoj vladi i kada će ona biti formirana.

"Vi znate da veoma često, svakodnevno komuniciaram sa premijerom i mojim koalicionim partnerom i prijateljem Vučićem, ali u 99 odsto slučajeva govorimo o političkim pitanjima, a ne o formiranju vlade. Da li će i kada biti formirana vlada, to je stvar premijera", naveo je Dačić.

On je kritikovao izjavu lidera DS Bojana Pajtića da su SAD zabrinute zbog ruskog mešanja u formiranje vlade, navodeći da je njega pola zapada zvalo 2008. godine da podrži Borisa Tadića, od Papandreua do Štajnmajera, kao i da je DS "namestila" da ga 2012. godine zove Ketrin Ešton, koja mu nije rekla ono što su demokrate očekivale, već samo da nastavi evropsku politiku.

"I sada DS smeta strani uticaj, odnosno da budemo precizni ruski uticaj i baza u Nišu, Šojgu i ja smo to potpisali ispred Tadića i Medvedeva", naveo je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: