Trampova žena ponovo u žiži: Otvoreno pitanje o diplomi

Službena internet stranica Melanije Tramp, supruge republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa, izbrisana je juče, javlja "Hafington post".

Izvor: B92

Petak, 29.07.2016.

08:28

Trampova žena ponovo u žiži: Otvoreno pitanje o diplomi
Screenshot

"Nestanak" stranice povezuje se s polemikom koja se vodila u američkim medijima nakon što je Melanija uhvaćena kao plagijator govora Mišel Obame, prve američke dame.

Na konvenciji republikanaca protekle nedelje, Melanija je održala govor identičan govoru gospođe Obama pre osam godina, a u medijima je krenula lavina negativnih komentara o obrazovanju ne samo Melanije Tramp već i o sistemu obrazovanja u postkomunističkim zemljama, uključujući i Sloveniju.

Upravo je to najverovatniji razlog uklanjanja Melanijine internet stranice jer je na njoj pisalo kako je gospođa Tramp završila osnovne studije arhitekture i dizajna na Univerzitetu u Ljubljani.

Tu informaciju pak pobija knjiga o Melanijinom životu objavljena početkom ove godine u kojoj piše da je ona napustila fakultet nakon prve godine studija i posvetila se karijeri modela.

Iz Trampove izbornog tabora nisu hteli da odgovore na pitanje da li je Melanija završila fakultet, a ona sam se oglasila na Tviteru rečima:

“Moja internet stranica izrađena 2012. godine je uklonjena jer ne odražava moje trenutne poslovne i stručne interese”.

Pročitajte još:

Autorka govora Melanije Tramp priznala plagijat

pic.twitter.com/pDAe8w08ym

— MELANIA TRUMP (@MELANIATRUMP) 28. јул 2016.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: