Napadač iz crkve poziva muslimane: Uništite Francusku

Agencija Islamske države Amak objavila je video na kojem jedan od napadača na crkvu u severnoj Francuskoj poziva sve muslimane da unište ovu zemlju.

Izvor: B92

Petak, 29.07.2016.

00:26

Napadač iz crkve poziva muslimane: Uništite Francusku
Foto: Tanjug

Na snimku koji je ranije snimljen, Abdel-Malik Nabir Ptižan, koji je identifikovan kao jedan od dvojice muškaraca koji su ubili sveštenika pre nego što ih je usmrtila policija, obraća se direktno predsedniku Fransoa Olandu i premijeru Manuelu Valsu, javio je Rojters.

"Vremena su se promenila. Patićete na isti način na koji pate naša braća i sestre. Mi ćemo uništiti vašu zemlju", kaže na snimku čovek za koga agencija Amak tvrdi da je Ptižan.

"Braćo, izađite sa nožem, šta god da je potrebno, napadajte ih, ubijajte ih masovno", poziva on muslimane da napadaju saveznike snaga međunarodne koalicije koja se u Siriji bori protiv ID.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: