"Bez oslobađanja mosta i primene sporazuma nema ZSO"

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji je izjavio da bez oslobađanja mosta na Ibru i primene sporazuma nema formiranja Zajednice opština sa srpskom većinom.

Izvor: Beta

Petak, 29.07.2016.

07:28

Default images

Veselji je u intervjuu za albanski program Glasa Amerike rekao da će Kosovo nastaviti proces dijaloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije jer su u interesu Kosova dobrosusedski odnosi.

"Međutim, u narednom period dijalog treba da bude praćen incijativama od strane Kosova. Dijalog takođe treba da bude konkretniji, posebno u oblasti ostvarivanja sporazuma koji do sada nisu ostvareni i preko kojih Srbija stvara prednosti kroz jednu vrstu pritiska blokirajući često njihovu implementaciju na terenu", kazao je Veselji.

Dodao je da bez oslobađanja mosta na Ibru u Mitrovici i bez primene do sada postignutih sporazuma neće biti novih sporazuma.

"Mi ćemo svakodnevno razgovarati i komunicirali. U narednom periodu ćemo intenzivirati naše napore, razgovaračemo sa Brisleom i našim međunarodnim partnerima. Uloga SAD u tome treba da bude posebna i uvek prisutna, međutim istovremeno nam trebaju konkretni rezultati na terenu na ostvarivanju sporazuma”", kazao je predsednik Skupštine Kosova.

Veselji boravi u SAD na konvenciji Demokratske partije I prisustvuje zvaničnoj nominaciji Hilari Klinton za predsednika SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: