Srbija uručila notu ambasadoru BiH zbog paljenja zastave

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uručilo je protestnu notu ambasadoru BiH u Beogradu zbog snimka dve osobe koje spaljuju dve zastave Srbije.

Izvor: B92

Petak, 29.07.2016.

19:02

Srbija uručila notu ambasadoru BiH zbog paljenja zastave

Protest je uložen zbog video-snimka Jutjubu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Mediji u BiH su ove nedelje preneli sa društvenih mreža taj snimak za koji se pretpostavlja da je načinjen u BiH, o čemu svedoči pesma koja se čuje u pozadini.

Na tom snimku "dva neidentifikovana, naoružana lica, okružena nekadašnjom zastavom BIH, koja je bila u zvaničnoj upotrebi do 1998 i zastavom Kraljevine Saudijske Arabije, spaljuju dve državne zastave Srbije, uz pucanje iz vatrenog oružja i pevanje pesama izrazitog nacionalnog i islamskog, verskog naboja", piše u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, uz ukazivanje da se radi o krajnje neprihvatljivom postupku usmerenom prema jednom od najvažnijih državnih simbola Republike Srbije, očekuje da nadležni organi BiH sprovedu hitnu istragu "u cilju otkrivanja počinilaca ovog neprimerenog čina".

Od nadležnih u BiH se očekuje i da oni koji su to uradili budu kažnjeni u skladu sa zakonom, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je u saopštenju iskazalo poseban interes da se o toku te istrage blagovremeno obaveštavaju nadležni organi Srbije.

Video snimak na kojem se vidi paljenje zastava Srbije možete pogledati - OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: