Dodik: Negativna atmosfera u Hrvatskoj

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je sudskim odlukama u Hrvatskoj stvorena neprihvatljiva atmosfera prema Srbima.

Izvor: B92

Petak, 29.07.2016.

15:32

Default images
Foto: Tanjug

"Očigledno je da je jedna atmosfera kvazi-rehabilitacije zločinaca nad Srbima stvorena u Hrvatskoj i to je neprihvatljivo. Glavaš je dokazani zločinac i poništavanje presude može da služi na čast tog kvazi-pravosuđa, koje oslobađa zločince", rekao je Dodik novinarima u Gradišci.

On je osudio odluku Vrhovnog suda Hrvatske da ukine presudu zagrebačkog Županijskog suda kojom je Branimir Glavaš osuđen na kaznu zatvora zbog ratnih zločina nad civilima srpske nacionalnosti u Osijeku 1991. godine, dodavši da konačno moraju da se procesuiraju svi koji su činili zločine nad Srbima.

Dodik je još rekao da se odluka Vrhovnog suda o Glavašu "ne može posmatrati odvojeno od nedavne rehabilitacije kardinala Alojzija Stepinca".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: