Jovanov: Pajtić baca ljagu na Srbiju čim pređe granicu

Vlada će biti formirana u skladu sa voljom građana pokazanom na izborima kaže potpredsednik SNS Milenko Jovanov, povodom izjave lidera DS o "ruskom mešanju".

Izvor: Tanjug

Petak, 29.07.2016.

16:30

Default images

Pajtić je nastavio da se ponaša po svojoj ustaljenoj praksi - da se tužaka i baca ljagu na Srbiju čim predje granicu i ode u inostranstvo, navodi se u pisanoj izjavi Jovanova.

Pajtić, koji je u SAD prisustvovao konvenciji demokrata, izjavio je za "Glas Amerike" da kod američkih i evropskih sagovornika sa kojima se tamo sreo, "stvara priličnu nervozu okretanje Srbije ka Rusiji", a posebno ih brine "mešanje Rusije u formiranje nove vlade".

"Iako sam uveren da Pajtić i u SAD ima ugled baš kao i u Srbiji i da ga građani SAD shvataju ozbiljno baš koliko i građani Srbije, važno je napomenuti da će srpska Vlada biti formirana u skladu sa zakonom i voljom građana Srbije pokazanom na izborima, kao i da će politika Vlade biti vođena u skladu sa interesima Srbije", napominje se u saopštenju Jovanova.

"Koliko jadan može biti čovek koji koristi svaku priliku da u inostranstvu govori loše o sopstvenoj državi? Upravo onoliko koliko je danas jedan Bojan Pajtić, osoba koju neće građani Srbije, koju preziru glasači u Vojvodini i koji se pljuvanjem po sopstvenoj zemlji preporučuje da ostane makar lider Demokratske stranke", napomnuo je Jovanov.

On je dodao da, ukoliko Pajtićevi neimenovani sagovornici nisu samo plod njegove mašte i ukoliko nas sve zajedno ne laže da je uopšte sa nekim razgovarao, bilo bi lepo da se tim ljudima, umesto pljuvanja po svojoj zemlji i političkim protivnicima, pohvali nekim svojim rezultatima - na primer, kako je uništio dve banke, kako je pred izbore otvorio kliniku koja ne radi, ili kako su pljačkana deca ometena u razvoju.

"Poznajući Pajtićev šablon ponašanja, naredno što možemo da očekujemo jeste da se uskoro preseli na Brione, kako bi, uz neizbežnog Tompsona, bio na licu mesta dok Hrvatska slavi godišnjicu 'Oluje'. Možda, kakav je, uradi i nešto više u nadi da će mu to doneti neki bedni politički poen", rekao je Jovanov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: