Pajtić: U SAD brinu zbog ruskog mešanja u formiranje vlade

Predsednik DS Bojan Pajtić kaže da kod američkih i evropskih sagovornika sa kojima se sreo u SAD, priličnu nervozu stvara "okretanje Srbije ka Rusiji".

Izvor: Tanjug

Petak, 29.07.2016.

15:45

Pajtić: U SAD brinu zbog ruskog mešanja u formiranje vlade
Foto: Tanjug

Pajtić, koji je u SAD prisustvovao konvenciji demokrata, rekao je da posebnu zabrinutost izaziva "mešanje Rusije u formiranje nove vlade", odnosno mešanje Moskve u unitrašnje stvari naše zemlje.

Pajtić je za Glas Amerike rekao da kod tih sagovornika provejava bojazan da Srbija u određenom smislu menja kurs.

Tvrdi da postoji nelagoda, posebno kod američkih sagovornika, zbog činjenice da je mandatar nedelju dana posle izbora išao u Kremlj, a saopštenja Kremlja da se očekuje da u vladi budu predstavnici onih stranaka odnosno pojedinci koji podržavaju dobre odnose sa Rusijom, u SAD se smatra "neprimerenim mešanjem u unutrašnje poslove Srbije".

"Uz bazu u Nišu, uz zajedničke vojne vežbe a ruskom vojskom usred krize u Ukrajini sve to stvara jednu sliku okretanja Srbije ka Rusiji, što stvara priličnu nervozu kod sagovornika i iz SAD i EU", naveo je Pajtić, stoji u saopštenju koje je Informativna služba DS-a prosledila medijima.

Pajtić se požalio na medijsku scenu u Srbiji i naveo da neki, kako je rekao, vladini mediji imaju "izrazito anti-zapadni stav i to se ovde (u SAD) sve vidi".

"Mislim da nije mudro ulaziti u tu vrstu procesa koji može da osnaži uticaj Rusijie u Srbiji do te mere da će pod znakom pitanja biti i proces evro integracija. Kada se stvori jedan takav ambijent, takva atmosfera, a stranke na vlasti će se menjati, teško će se menjati atmosfera u društvu i postići kritična masu podrške da bi se ušlo u evropsku zajednicu naroda", rekao je Pajtić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: