Selaković: Da li je Glavaš model za poglavlje 23

Ministar pravde u tehničkom mandatu Nikola Selaković kaže da Brisel nije reagovao ni na "mnogo grđe stvari od ukidanja presude Branimiru Glavašu".

Izvor: B92

Petak, 29.07.2016.

14:15

Selaković: Da li je Glavaš model za poglavlje 23
Foto: Tanjug

Selaković je rekao da ne želi da komentariše samo ukidanje presude, ali da tu odluku hrvatskog pravosuđa "posmatra i kao čovek i kao Srbin".

"Posle ukidanja presude Branimiru Glavašu, ja ne znam šta ostaje od presuda zbog zločina nad Srbima. Ne radi se samo o presudi Glavašu, već čitavom nizu odluka", rekao je Selaković.

Selaković se zapitao da li to znači da i Srbija treba tako da se ponaša u pregovorima za Poglavlje 23, koje se odnosi na pravosudje.

"Ako je to ideal jedne države Evropske unije, da li treba na njega da se ugledamo", upitao je Selaković.

Upitan da li je Brisel reagovao na odluku o ukidanju presude Glavašu, Selaković je naveo da Brisel nije reagovao "ni na mnogo grdje stvari od toga".

On je podsetio da je, kad su se ćirilične table u Vukovaru skidale za manje od dva sata od postavljanja, Brisel rekao da je to unutrašnja stvar jedne države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: