Davutoglu: Su-24 oboren u skladu sa mojim naređenjem

Bivši premijer Turske Ahmet Davutoglu izjavio je da je u oktobru prošle godine izdao opšte naređenje, na osnovu kojeg je 24. novembra oboren ruski avion Su-24.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.07.2016.

16:35

Davutoglu: Su-24 oboren u skladu sa mojim naređenjem
Foto: YouTube/Screenshot

"Prema pravilima naše države, upravo premijer u pisanoj direktivi Generalštabu određuje pravila stupanja u sukob. Ja sam izdao naređenje 10. oktobra", navodi "Hurijet dejli njuz" reči Davutoglua, a prenosi sajt Sputnjik.

Zamenik predsednika vladajuće turske Partije pravde i razvoja i poslanik Jasin Aktaj pre nekoliko dana je rekao Sputnjiku da je turski pilot lane u novembru sam odlučio da obori ruski avion Su-24 koji je već napuštao vazdušni prostor Turske, koji je prethodno narušio.

Nedavno je objavljeno da su u Turskoj uhapšena dva pilota koja su oborila ruski bombarder Su-24. Oni su pritvoreni nakon pokušaja vojnog prevrata u državi.

U junu je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan uputio predsedniku Rusije Vladimiru Putinu pismo u kojem se izvinio za pogibiju ruskog pilota.

U Kremlju su više puta ponavljali da upravo izvinjenje i kompenzacija predstavljaju obavezan uslov za uspostavljanje dijaloga sa Ankarom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: