Oland poručio Trampu: Francuska je i dalje Francuska

Francuski predsednik Fransoa Oland odbacio je komentar Donalda Trampa da Francuska više nije zemlja koja je nekad bila, nakon niza napada džihadista u zemlji.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.07.2016.

14:36

Oland poručio Trampu: Francuska je i dalje Francuska
Foto: Gettyimages

"Francuska će uvek biti Francuska, zato što se ona nikad neće predati i zato što je uvek nosilac ideala, vrednosti i principa po kojima nas prepoznaju u čitavom svetu", istakao je Oland, a prenela agencija AFP.

"Kad snizite svoje standarde, više niste ono što ste bili. To možda može da se desi drugima, na drugoj strani Atlantika", rekao je Oland, indirektno govoreći o Trampu.

Američki milijarder i kandidat republikanaca za predsednika SAD je juče na konferenciji za novinare na Floridi pomenuo ubistvo starijeg francuskog sveštenika, kojeg su u crkvi na severu zemlje izvela dvojica mladića povezana sa Islamskom državom.

Tramp je naveo da mu je jedan prijatelj koji je nedavno posetio Francusku rekao: "Ne bih više išao tamo...Francuska više nije Francuska."

"Neće im se svideti ovo što ću da kažem, ali vidite šta se dogodilo u Nici. Vidite šta se dogodilo sa sveštenikom, koji je izgleda bio sjajan čovek. Francuska više nije Francuska", rekao je Tramp.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: