Ubica iz Minhena voleo Brejvika,rođen na Hitlerov rođendan

Napadač koji je u Minhenu u tržnom centru ubio devet osoba smatrao "posebno pozitivnim znakom" to što je njegov rođendan 20. aprila kad je rođen i Adolf Hitler.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.07.2016.

13:41

Ubica iz Minhena voleo Brejvika,rođen na Hitlerov rođendan
Foto: Gettyimages

To je izjavio bavarski ministar unutrašnjih poslova Joahim Herman.

On je dodao i da je napadač, 18-godišnji Nemac iranskog porekla Ali David Sonboli, gajio simpatije prema norveškom masovnom ubici Andersu Beringu Brejviku, koji ubio 77 ljudi tačno pet godina pre napada u Minhenu, izvršenom 22. jula, prenela je agencija AP.

Herman je istakao da, uprkos tome, nema naznaka da je Sonboli bio član neke desničarske organizacije.

Sonboli je prošle nedelje u tržnom centru Olimpija u Minhenu iz vatrenog oružja ubio devet, a ranio 36 ljudi, pre nego što je izvršio samoubistvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: