Asad: Ko položi oružje biće amnestiran

Sirijski predsednik Bašar Asad ponudio je amnestiju pobunjenicima koji u naredna tri meseca budu položili oružje i predali se vlastima.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.07.2016.

12:13

Asad: Ko položi oružje biće amnestiran
Foto: Gettyimages

Asad je potpisao dekret i pozvao da svi pritvorenici budu oslobođeni, javila je Sana.

Kako je preneo AP, oni koji budu pustili na slobodu zarobljenike biće izuzeti od kazne ako se budu predali u roku od mesec dana.

Ova ponuda usledila je nakon što je ruski ministar odbrane Sergej Ssojgu objavio da će vlade njegove zemlje i Sirije danas započeti "humanitarnu operaciju velikog obima" u Alepu da bi se pomoglo građanima koji su "postali taoci terorista".

Šojgu je rekao da će ruska i sirijska vojska uspostaviti tri koridora za civile da bi napustili grad, preneo je Rojters.

Četvrti koridor će biti otvoren za ekstremiste koji žele da polože oružje, istakao je Šojgu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: