Objavljeno ime i drugog napadača crkve u Francuskoj

Drugi napadač na crkvu u Normandiji identifikovan je kao Abdel Malik Petitžan (19), navode iz francuskoj tužilaštva.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.07.2016.

09:26

Objavljeno ime i drugog napadača crkve u Francuskoj
Foto: Tanjug, arhiva

Petitžan je iz grada na istoku Francuske, u blizini granice s Nemačkom, navode agencije pozivajući se na pravosudne izvore.

U junu je policija otvorila dosije Petitžanu zbog sumnje da je radikalizovan, a vlada navodi da takvih u zemlji ima oko 10.500.

Dvojica muškaraca su ubila sveštenika nožem i držala nekoliko talaca u crkvi u mestu Sent Etjen du Ruvraj, pre nego što su ih ubili francuski specijalci.

Jedan od njih je ranije identifikovan kao Adel Kermiš (19) koji je dva puta je uhapšen na putu ka Siriji. Osim toga, nalazio se pod kućnim pritvorom i u vreme napada nosio je elektronsku narukvicu za nadgledanje kretanja ("nanogicu").

Islamska država je objavila video u kojem su prikazana dvojica muškaraca koji su ubili sveštenika u francuskoj crkvi i koji obećavaju lojalnost lideru ID Abu Bakr al Bagdadiju.

Video je objavila novinska agencija verna ID - Amak, a na njemu se vide dvojica muškaraca sa bradama koji sebe nazivaju ratnim imenima i predstavljaju se kao Abu Omar i Abu Džalil al-Hanfai, prenosi AFP.

ID je preuzela odgovornost za jučerašnji napad u crkvi u kojem je ubijen 86-godišnji sveštenik, podseća AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: