Nema masovne grobnice kod crkve u Prištini

Na prostoru pored crkve Hrista Spasitelja u Prištini nema ljudskih posmrtnih ostataka, utvrđeno je nakon kraja iskopavanja na poslednjoj od tri lokacije.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.07.2016.

17:59

Nema masovne grobnice kod crkve u Prištini
Foto: GettyImages

"Otklonjene su sve sumnje u postojanje masovne grobnice", rekao je Tanjugu predsednik vladine Komisije za nestala lica Veljko Odalović.

Pretraga je počela 13. jula zbog sumnje da su tu pokopani posmrtni ostaci brojnih nestalih lica, a do sada su pretražene još dve mikrolokacije, na kojima nisu pronađeni posmrtni ostaci.

"Ovih dana je to bilo opterećujuće i po srpsku i po kosovsku javnost i po porodice, ali danas smo dobili odgovor da nema posmrtnih ostataka na tri mikrolokacije", podvukao je Odalović.

On je precizirao da je pretraga obavljena uz prisustvo predstavnika SPC, Vladine komisije za nestala lica, kao i predstavnika kosovskih službi, a da je ceo postupak vodio Euleks.

Upitan koji su dalji koraci, Odalović je najavio da će o tome razgovarati radna grupa, a da će krajem avgusta ili početkom septembra biti nastavljena pretraga lokacije u opštini Raška, kao i na drugim lokacijama na KiM i centralnoj Srbiji, za koje se sumnja da mogu da budu masovne grobnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: