Orban: Svaki migrant nosi rizik od terorizma

Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je da njegova vlada svakog migranta smatra potencijalnom opasnošću po javnu bezbednost i rizikom od terorizma.

Izvor: Beta

Četvrtak, 28.07.2016.

00:49

Orban: Svaki migrant nosi rizik od terorizma
Foto: Gettyimages

Nakon susreta sa austrijskim premijerom Kristijanom Kernom u Budimpešti, Orban je rekao da su za procenu takvih rizika potrebni meseci, pa stoga Mađarska propušta samo onoliko osoba koliko može da proveri, prenela je mađarska državna agencija MTI.

On je ocenio da su u poslednje vreme "teroristički napadi protiv hrišćanske Evrope dobili novi kvalitet".

Prema njegovim rečima, najbolji način odbrane mađarsko-austrijske granice bi bio kada bi dve zemlje zajednički branile mađarsko-srpsku granicu.

Orban je dodao da je prvi korak u tom smeru već načinjen time što Austrija šalje 20 ljudi na mađarsko-srpsku granicu i zamolio Austriju da razmotri mogućnost slanja mnogostruko više ljudi.

Na pitanje u vezi s njegovom nedavnom izjavom o podršci Donaldu Trampu na američkim predsedničkim izborima, Orban je rekao da je "spoljna politika (američkih) demokrata loša za Evropu, a smrtonosna po Mađarsku".

"Nasuprot tome, migraciona i spoljna politika republikanaca i gospodina Trampa je dobra za Evropu, a Mađarskoj znači život", poručio je Viktor Orban, preneo je portal Vojvodina danas (www.vajma.info).

Dodao je da Mađarska neće da se meša u američke predsedničke izbore, jer je to isključivo stvar Amerikanaca, ali da je interes Mađarske da ne bude izvoza demokratije i migracije, pa otuda podrška Trampu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: