Bor: Deca odbranila igralište, odloženo uklanjanje koša

Predsednik opštine Bor Živorad Petrović odložio je odluku komunalnog inspektora o uklanjanju koša na igralištu u naselju Sunce.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.07.2016.

12:52

Default images

Kako se navodi na Fejsbuk stranici opštine Bor, odluka o uklanjanju koša je odložena dok se u ovom naselju ne izgradi novo igralište sa koševima.

Deca iz tog borskog naselja protestovala su juče zbog naloga lokalne komunalne inspekcije da nakon prijave stanara ukloni koš postavljen 1999. godine tokom NATO bombardovanja Srbije.

Stanari su pre dva dana na postolju koša zatekli zalepljeno rešenje inspekcije kojim se stanarima nalaže rušenje koša u roku od 48 sati, ili će to učiniti "opštinski organ" o trošku stanara.

Ovo je jedina sportska sprava koja postoji na četiri kvadratna kilometra tog urbanog naselja, gde u 15 višespratnica i mnogo privatnih kuća živi oko 500 dece.

Prema rečima stanara naselja Sunce, koš su postavili sami žitelji naselja kako bi se deca zabavljala po izlasku iz skloništa tokom bombardovanja, kako bi prebrodili strah i traumu sirena za uzbunu i kako ne bi udisali dim cigareta iz memljivih skloništa.

Objekti u bližoj okolini Bora su tokom NATO bombardovanja gađani u više navrata. Trafo stanica RTB-a Bor, koja se nalazi nedaleko od centra grada u više navrata je pogađana projektilima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: