Vulin: Janković nije dobro pročitao zapisnike

Ministar Aleksandar Vulin i nakon izveštaja ombudsmana kaže da se Centru za socijalni rad pre ubistva u Žitištu niko nije obratio sa prijavom za nasilje.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.07.2016.

17:07

Vulin: Janković nije dobro pročitao zapisnike
Foto: Tanjug

Vulin kaže da će njegovo ministarstvo razmotriti sve primedbe zaštitnika građna, ali da vidi da ombudsman "nije baš precizno pročitao sve zapisnike i sve što mu je dostavljeno".

On je novinarima u Subotici rekao da će se to ministarstvo obratiti javnosti sa preciznim sadržajem svih dokumenata u vezi sa događajem u Žitištu.

"Mi smo uvek za to da unapredimo naš rad i javnosti ćemo se obratiti sa integralnim zapisnicima, onako kako je to predstavljeno meni i nadležnim organima. A Janković će, ako slučajno nije imao prilke da ih vidi, moći da ih vidi kad i javnost, što se mene tiče, odmah", rekao je Vulin.

Vulin je ponovio da se niko nije javio Centru za socijalni rad u Žitištu sa prijavom za nasilje, dodajući da je bilo razgovora na tu temu tokom brakorazvodne parnice, i to bez "eksplicitnog navođenja nasilja".

Ističući da je ministarstvo uvek otvoreno za kritike i da će svaki propust ispraviti, Vulin je istakao da ceo sistem i društvo moraju zajedno da rade, ne samo u tom slučaju, nego u svim slučajevima koje imaju veze sa nasiljem i porodičnim nasiljem.

Zaštitnik građana sproveo je postupak kontrole postupanja nadležnih u slučajevima 14 žena ubijenih od početka godina i utvrdio da je u 12 slučajeva bilo propusta.

Kontrolom je utvrđeno da je propusta bilo i u slučaju ubistava u Žitištu, iako je resorni ministar za rad rekao da nije bilo propusta u radu centra za socijalni rad.

"To ne znači da je bilo ko osim ubice kriv za nečiju smrt, ali da tih propusta nije bilo verovatnoća da se desi smrtni ishod bila bi manja", rekao je Saša Janković i dodao da zabrinjava pokušaj da se to zataška.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: