"REM radi u zakonskim okvirima"

Regulatorno telo za elektronske medije funkcioniše u zakonskim okvirima, iako trenutno u Savetu tela radi šest od devet članova, kaže Maja Gojković.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.07.2016.

15:14

Foto: Tanjug

Gojković, šefica skupštinskog odbora za informisanje, rekla je novinarima, nakon što je Odbor pokrenuo postupak izbora članova Saveta REM-a, na predlog nadležnog odbora Skupštine Vojvodine i na predlog udruženja izdavača elektronskih medija, da REM može da radi.

Gojković je rekla da je Odbor danas pristupio procesu izbora nova dva člana i da će ti procesi biti uskoro završeni.

Gojković je navela da bi REM trebalo pitati da li ima problema u radu, jer Odbor iz prethodnog saziva nije završio proceduru izbora novih članova.

Dodala je i da joj je jedan od prioriteta da nastavi proces izbora članova Saveta REM-a.

"Niti sam stručna, niti vlasna da ocenjujem da li neko funkcioniše ili ne, samo kažem da je zakonski sve u redu, budući da šest od devet članova radi svoj posao, a ušli smo u proceduru sada kada smo konstituisani da izaberemo preostala tri", navela je Gojković.

Rekla je i da je od poslanika DSS Đorđa Vukadinovića na sednici čula da građani nisu dovoljno informisani šta REM radi i da spada u taj deo građana koji vape za informacijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: