Vučić razgovarao sa potpredsednicom ukrajinske vlade

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i potpredsednica Vlade Ukrajine Ivana Klimpuš-Cincadze razgovarali su danas u Beogradu o bilateralnim odnosima.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.07.2016.

12:43

Vučić razgovarao sa potpredsednicom ukrajinske vlade
Foto: Tanjug

Oni su se saglasili da je važno da rukovodstva Srbije i Ukrajine međusobno podržavaju teritorijalni integritet dveju zemalja.

Premijer Vučić je istakao da se nada unapređenju ekonomskih odnosa i naglasio da je ove godine povećana robna razmena između Srbije i Ukrajine, ali nedovoljno s obzirom na ekonomske potencijale dveju zemalja, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

On je naglasio da je neophodno raditi na jačanju turizma, posebno nakon otvaranja direktne linije Beograd-Kijev kompanije "Er Srbija".

Sagovornici su istakli i potrebu potpisivanja sporazuma o slobodnoj trgovinskoj razmeni, dodaje se u saopštenju.

Potpredsednica ukrajinske Vlade Ivana Klimpuš-Cincadze čestitala je premijeru Vučiću pobedu na parlamentarim izborima i otvaranje poglavlja u procesu evrointegracija.

Ona je dodala da obe zemlje imaju isti cilj, a to je članstvo u Evropskoj uniji istakavši važnost međusobne podrške na evropskom putu.

Tema susreta bio je i Biznis forum koji će u oktobru biti održan u Kijevu uz saradnju privrednih komora, ističe se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: