Gulenovu porodičnu kuću pretvaraju u javni toalet

Kuću u kojoj se rodio turski opozicioni propovednik Fetulah Gulen žele da pretvore u javni toalet, piše Indipendent, pozivajući se na turske medije.

Izvor: B92

Sreda, 27.07.2016.

20:03

Gulenovu porodičnu kuću pretvaraju u javni toalet

U Ankari smatraju Gulena glavnim inicijatorom puča koji samo što nije doveo do obaranja turskog vladajućeg režima. Sam opozicionar se u ovom trenutku nalazi u SAD. Turska traži njegovo izručenje, ali američke vlasti traže dokaze njegove umešanosti u zaveru.

Pisac, političar i javni poslenik Fetulah Gulen rodio se u jednospratnoj kuću u selu Korudžuk (provincija Erzurum). Stanovnici ovog sela su predložili da se ona pretvori u javni toalet. Lokalni novinar Latif Simsek je rekao: „Mislio sam da je to šala, a zatim je pozvao gradonačelnik Erzuruma, koji ga je uverio da je to istina“.

Ranije se u turskim medijima pojavila informacija o neobičnom načinu komunikacija koji su koristili predstavnici tajne organizacije na čelu sa Gulenom. Saopšteno je da su se oni sporazumevali digitalnim i slovnim kodovima na novčanici od jednog dolara.

Prema podacima turskih novinara, Gulen je izabrao novčanice dolara jer se na njoj nalazi masonska simbolika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: