Tužba zbog "ne lovite pokemone nego muslimane"

Češka osiguravajuća kompanija je podnela krivičnu prijavu jer se društvenim mrežama širi fotomontaža njene reklame sa izmenjenim, antimuslimanskim tekstom.

Izvor: Beta

Sreda, 27.07.2016.

00:16

Tužba zbog
Foto: GettyImages

Kompanija "Kooperativa" je iskoristila pomamu za "pokemonima" tako što je na autoputu postavila reklame "Ne lovite pokemone dok vozite", ali ubrzo se na internetu pojavila fotomontaža te reklame s tekstom "Ne lovite pokemone, nego muslimane".

Krajem prošle sedmice je na javni poziv "Kooperative" anti-izbeglička i anti-muslimanska organizacija "Blok protiv islamizacije" uklonila s Fejsbuka tu ksenofobnu i rasističku foto-montažu, ali hiljade Čeha, među njima i autor foto-montaže, i dalje da objavljuju tu sliku.

"Koooperativa" je zato sada podnela krivičnu prijavu, a priprema i zahtev za odštetu zbog kaljanja svog imidža.

"Ta fotomontaža ima elemente kršenja tuđih prava i podsticanja mržnje... i pozivanja na kršenje prava", kazao je češkom tabloidu "Blesk" Milan Kanja, portparol te osiguravajuće kompanije, druge najveće u Češkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: