Kovač: Nota Srbije jeftin napad koji podseća na Miloševića

Ministar spoljnih poslova Hrvatske Miro Kovač izjavio je da protestna nota Srbije zbog poništavanja presude kardinalu Alojziju Stepincu predstavlja jeftin napad

Izvor: B92

Sreda, 27.07.2016.

18:19

Kovač: Nota Srbije jeftin napad koji podseća na Miloševića
screenshot

On je ocenio da to predstavlja pokušaj destabilizacije Hrvatske "u osetljivom trenutku, nakon raspuštanja sabora i pre proslave Oluje".

"Recept iz 1990. godina, podseća na vremena Slobodana Miloševića i veliku srpsku agresiju. Pozivamo vlasti u Srbiji da se u javnom obraćanju, kada komuniciraju sa svojom javnošću i sa susednim državama, da se koriste racionalnim, razumnim rečnikom", rekao je Kovač, prenosi N1.

On tvrdi da su u noti izrečene izmišljotine i lažni citati koji se tiču kardinala Stepinca i da je to neprihvatljivo.

"Znamo da je kod nas Stepinac bio mučenik, mi takav rečnik odbacujemo. Želimo sa Srbijom da gradimo normalne dobrosusedske odnose, ovakav način ne doprinosi tome", rekao je Kovač.

Srbija, prema njegovom mišljenju, sada ima šansu da se promeni i da krene ka EU.

"Mi smo u Hrvatskoj mnogo toga promenili i Srbija ima tu šansu", naveo je Kovac, koji kaže da Srbija treba da prestane sa ovakvim "neukusnim jefitinim napadima koji podsećaju na Slobodana Miloševica".

Kovač, koji je danas predsedavao prvim sastankom Komisije hrvatske vlade za praćenje sprovođenja prelaznih merila u pregovaračkim poglavljima 23 i 24 o pristupanju Srbije EU, rekao je da će ti sastanci biti redovni i da će se "poslu pristupiti racionalno i efikasno".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: