Pet drugarica "razbile" HDZ na izborima

Pet prijateljica koje godinama letuju na ostrvu Silbi odlučile su da se kandiduju na vanrednim izborima i uspele su da ubedljivo pobede, piše Jutarnji.

Izvor: B92

Sreda, 27.07.2016.

11:55

Pet drugarica
Foto: Thinkstock

U još jednoj priči o običnim ljudima koji dobijaju više poverenja od "profesionalnih" političara, bolan poraz pretrpela je vladajuća HDZ, koja je dobila 53 glasa, odnosno čak 80 manje od Sare Lovrović (34), Alme Kruško (28), Paule Bolfan (22), Matilde Sindičić (33) i Ive Matuline (29).

"Nezavisna lista" je tako dobila četiri od pet mesta u lokalnom mesnom odboru, a bez fotelje je ostala samo konobarica Iva Matulina. Poslednje mesto zauzeo je Gerald Baranović iz HDZ.

Dodatan začin celoj priči dodaje i činjenica da je nositeljka liste Sara Lovrović zaposlena kao šefica kuhinje u konobi Alavija, čiji je gazda bio kandidat HDZ-a na izborima, ali nije uspeo da dobije mesto u odboru.

"Nakon Baranovića, on mi je prvi prišao, izgrlio me i čestitao, jer u trenutku objave rezultata ja sam bila na poslu kod njeg au kuhinji. Silba je maleno ostrvo, sa 391 prijavljenim glasačem i svi se ovde dobro poznajemo. Niko ne gleda ko je čiji, svi zajedno pokušavamo da uradimo najbolje za Silbu", kaže Sara Lovrović i dodaje da su devojke još u škou, da su vrištale i skakale od sreće, ali da su već prionule prionule poslu.

Silba je ostrvo površine 15 kvadratnih kilometara, zabranjen je motorni saobraćaj, a u sezoni čak i vožnja bicikla. Nemaju ni budžet, ni lokalna ovlašćenja i funkcionišu kao dislocirana gradska četvrt Zadra, a mesni odbor je pune dve godine bio raspušten.

"Jutarnji" piše da su prethodni izbori bili otkazani, jer niko nije hteo da se kandiduje, ali su se onda poslednjeg dana za ponovljene izbore prijavile "Nezavisna lista" i HDZ.

"Misli globalno, deluj lokalno - Silba u srcu, to je bio naš slogan. Nismo htele poltiku u kampanju, nismo pravile buku i povlačile ljude za rukav. Organizovale smo akcije čišćenja plaža i slušale stanovnike da vidimo šta ih muči. Tako smo vodile tihu kampanju, a podržalo nas je mnogo mladih ljudi", kaže Sara, nova predsednica Mesnog odbora.

Ostale devojke na listi su su studentkinja dizajna (Alma), službenica Turističke zajednice Silbe (Paula), nutricionista (Matilda) i konobarica (Iva).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: