Zaposleni u kompaniji SGS donirali kuću kolegi iz Srbije

Miroslavu Jovanoviću iz naselja Braće Jugović u Obrenovcu, kome je kuća stradala u poplavama, predstavnici firme SGS i Fonda B92 su uručili ključeve novog doma.

Izvor: B92

Sreda, 27.07.2016.

15:01

Zaposleni u kompaniji SGS donirali kuću kolegi iz Srbije
Foto: Fond B92

Miroslav je zaposlen u kompaniji SGS Beograd, a njegove kolege su na nivou ove kompanije koja posluje u svim delovima sveta, pokrenule incijativu za prikupljanje sredstava, kako bi mu pomogle i obezbedile novi prostor za život.

Zahvaljujući donacijama zaposlenih, kroz internu mrežu kompanije, a u saradnji sa Fondom B92 koji je pružio kompletnu logističku podršku, prikupljena je suma od 25 hiljada dolara. Ovaj novac utrošen je za izgradnju novog stambenog objekta od 53 kvadrata i regulisanje troškova izdavanja svih neophodnih dozvola.
Foto: Fond B92
"U poplavama koje su se desile u maju 2014. godine, jedan od nasih zaposlenih je među mnogima takođe ostao bez krova nad glavom. U skladu sa korporativnom politikom društvene odgovornosti kompanije, SGS Beograd je unutar svoje mreže, pokrenuo akciju prikupljanja sredstava, kako bismo obezbedili našem zaposlenom adekvatan smeštaj. Odziv iz celog sveta je bio pozitivan i mi smo uspeli da sa prikupljenim sredstvima uz logistiku Fonda B92, u relativno kratkom vremenskom periodu, izgradimo kuću za naseg zaposlenog i članove njegove porodice. Sredstva koja su prikupljena su u potpunosti namenski iskorišćena, što je bio predmet stalne kontrole i nezavisnog nadzora, čime je potvrđen integritet namenskog korišćenja donacija u okviru Fonda B92", izjavio je generalni direktor SGS Beograd Marinko Ukropina.
Foto: Fond B92
„Ovo je veliki dan za moju porodicu i mene. Hvala Fondu B92, mojoj firmi SGS i kolegama zahvaljujući kojima imam novu kuću. Ponosan sam i čast mi je što radim u takvoj kompaniji“, rekao je Miroslav Jovanović ovom prilikom.

Predstavnici Fonda B92 su se zahvalili kompaniji SGS Beograd na uspešnoj saradnji i dobro obavljenom poslu i istakli da im je drago da je ta kompanija, oslanjajući se na osnovne kompanijske vrednosti, prepoznala u Fondu B92 pouzdane partnere za realizaciju ovog društveno odgovornog projekta.

SGS Group je vodeća svetska kompanija za kontrolisanje, verifikaciju, ispitivanje i sertifikaciju, sa sedištem u Ženevi. Mrežu firme čini više od 1800 kancelarija i laboratorija sa preko 85 000 zaposlenih širom sveta. SGS Beograd redovno podržava humanitarne akcije fondacije Fond B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: