Kako su "bizarna šema" i 80.000$ Ramu doveli pred Obamu

Biznismen sa Floride priznao da je učestvovao u "bizarnoj šemi" koja je Edija Ramu dovela na događaj na kojem se sreo sa Barakom Obamom.

Izvor: B92

Utorak, 26.07.2016.

22:36

Kako su
Foto: GettyImages, Tanjug

"Akcija" je koštala 80.000 dolara, a Rama je fotografiju sa Obamom koristio tokom kampanje, kako bi pokazao američku podršku na izborima, piše „Politiko“, a prenosi RTS.

Vilijam Argeros je pred federalnim sudom priznao da je donirao 80.000 dolara u jedan od Obaminih fondova.

Novac je korišćen da se Edi Rama, koji je tad bio kandidat za albanskog premijera, dovede na događaj u San Francisko 2012. godine.

Rama je kasnije koristio fotografiju sa Barakom Obamom sa tog skupa kako bi pokazao da Obama podržava njegov izbor na mesto premijera, a kasnije je i pobedio na izborima 2013. godine.

Ubrzo nakon što je fotografija objavljena, republikanski kongresmen iz Kalifornije, Dena Rorabaher pozvao je američke vlasti da istraže donaciju koja je omogućila Ramino prisustvo na događaju.

Albanski tužioci istražuju da li je Rama davao ilegalne donacije u SAD, piše Politiko, ali nijedna optužnica protiv njega nije podignuta ni u Albaniji ni u SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: