HIV pozitivna "hijena" uhapšena zbog seksa sa decom

HIV pozitivni muškarac iz Malavija kojem je plaćano da ima seks sa decom kao deo obreda inicijacije uhapšen je po naređenju predsednika države, piše BBC.

Izvor: B92

Utorak, 26.07.2016.

18:11

HIV pozitivna
Foto: Youtube screenshot

Erik Aniva, „seksualni radnik“ poznatiji u Malaviju kao „Hijena“ rekao je za BBC prošle nedelje da ne pominje činjenicu da je HIV pozitivan osobama koje ga zaposle.

Kako se navodi, zbog toga je predsednik Piter Mutarika naložio policiji da istraži to i uhapsi ga.

Ed Batler, novinar te kuće koji je radio priču o „seksualnom pročišćenju“ rekao je da je u određenim udaljenim delovima zemlje tradicija da dvojke imaju seksualni odnos sa muškarcem odmah nakon prve menstruacije.

Osim toga, ističe se da se „hijenom“ zove muškarac koji ima odnose sa udovicama ili ženama koje ne mogu da ostanu u drugom stanju.

„Moramo promovisati pozitivne kulturne vrednosti i pozitivnu socijalizaciju naše dece, a predsednik ističe da štetne kulturne i tradicionalne prakse ne mogu da budu prihvaćene u ovoj zemlji“, navodi portparol predsednik Mgeme Kalilani.

Prema njegovim rečima, Anivin slučaj će biti dalje istražen zbog zaraze devojčica HIV virusom i on će biti optužen u srazmeri s tim.

Predsednik je takođe naveo da treba istražiti sve muškarce iz okoline i roditelje.

„Svi ljudi koji su učestvovali u ovome treba da budu odgovorni zbog izlaganja svoje dece ovom zlu. Te užasne prakse narušavaju imidž Malavija kao celokupne nacije i sramote nas sve“, navodi portparol.

BBC piše da je Malavi prošle godine zabranio dečje brakove i podigao zakonski minimum za stupanje u brak sa 15 na 18 godine nadajući se da će time prestati obredi poput ovog.

Avina je za njih izjavio da planira da prestane da učestvuje u obredima „seksualnog pročišćenja“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: