Novi snimak ID: Nemački narod neće moći mirno da spava

Islamska država objavila je snimak na kom se Sirijac koji se razneo u baru u nemačkom gradu Anzbahu i ranio 15 ljudi, zaklinje na vernost ID.

Izvor: Beta

Utorak, 26.07.2016.

10:11

Novi snimak ID: Nemački narod neće moći mirno da spava
Foto: Tanjug

Sirijac na snimku obećava da nemački narod "neće moći mirno da spava".

On je rekao i da je želeo da postane mučenik i pozvao na nastavak napada.

Video je objavila rano jutros islamistička agencija Amak, povezana sa ID. Na snimku se vidi čovek lica prekrivenog crnom maramom, koji preti da će stanovnicima Nemačke zagorčati život i "razneti njihove domove".

SITE navodi, pozivajući se na novinsku agenciju Islamske države Amak, da je Sirijac rekao da napad u Ansbahu predstavlja odgovor na "zločine, koje je koalicija počinila u saradnji sa Nemačkom bombardujući i ubijajući muškarce, ženu i decu", preneo je Rojters.

Ministar unutrašnjih poslova Bavarske Joahim Herman izjavio je u ponedeljak da je na telefonu Sirijca pronađen video snimak, u kojem on izražava lojalnost vođi ID-a Abu Bakr al-Bagdadiju, preneo je Rojters.

On je naveo da je prevod video snimka, u kojem Sirijac govori arapski, pokazao da je on najavio "napad iz osvete" protiv Nemačke, "zato što je ona stala na put islamu".

ID objavila je isti snimak koji je policija juče pronašla u stanu napadača, prenela je agencija Asošiejted pres.

U stanu migranta iz Sirije pronađeno je više video snimaka "salafističkog sadržaja", nasilja, benzin, razne hemikalije i druge supstance koje se mogu koristiti za pravljenje bombe.

Islamska država preuzela je odgovornost za napad u blizini muzičkog festivala u Ansbahu.

Nemački parlament je u decembru prošle godine odobrio plan za pridruživanje vojnoj kampanji protiv Islamske držzave u Siriji u misiji, koja uključuje slanje izviđačkih aviona, fragata, dopunu goriva za avione i slanje vojnog osoblja.

Nemačka se, međutim, nije pridružila zemljama poput Velike Britaije, Francuske, SAD i Rusije u sprovođenju vazdušnih udara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: