Snažne eksplozije kod aerodroma u Mogadišu, ima mrtvih

Snažne eksplozije odjeknule su u blizini aerodroma u Mogadišu, glavnom gradu Somalije, javljaju lokalni mediji, a prenosi BBC. Ima mrtvih.

Izvor: B92

Utorak, 26.07.2016.

09:19

Snažne eksplozije kod aerodroma u Mogadišu, ima mrtvih
Foto: Gettyimages

Prema poslednjim informacijama, od detonacija je stradalo najmanje 13 osoba, većinom pripadnika mirovne misije Afričke unije.

Oblak dima nadvio se nad aerodromom u oblasti u kojoj je stacionirana mirovna misija Afričke unije, a zvaničnik somalijske policije saopštio je da je bombaš samoubica aktivirao automobil bombu ispred kancelarije misije, javlja AP.

Mediji javljaju da su eksplodirale dve bombe, od kojih je jednu aktivirao bombaš samoubica u automobilu, dok je drugi pokušao da utrči u bazu, ali ga je obezbeđenje upucalo, što je izazvalo eksploziju na ulazu u bazi, preneo je Rojters.

"Snage Afričke unije su blokirale područje eksplozije. Ispred ulaza se nalazio veliki broj Somalijaca, pa zasad ne raspolažemo tačnim brojem žrtava", izjavio je policajac Nur Osman.

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za taj napad, ali je islamistička grupa Al Šabab u poslednje vreme izvela niz napada u Mogadišu i okolini, u naporu da svrgnu vladu koja ima podršku Zapada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: