Sanders: Hilari mora da postane sledeći predsednik SAD

Bivši pretendent za poziciju predsednika SAD Berni Sanders istakao je da njegova rivalka Hilari Klinton mora da pobedi na predsedničkim izborima u novembru.

Izvor: Tanjug

Utorak, 26.07.2016.

07:47

Sanders: Hilari mora da postane sledeći predsednik SAD
Foto: Tanjug

Sanders je sinoć na Nacionalnoj konvenciji Demokratske stranke istakao da na temelju njenih ideja i njenog vođstva, Klintonova je bolji izbor od kandidata Republikanske stranke Donalda Trampa i da ona "mora da postane sledeći predsednik Sjedinjenih Američkih Država", što je pozdravljeno aplauzom, ali i uzvicima negodovanja, preneo je AFP.

"Izbor je potpuno jasan. Na ovim izborima se radi o tome koji od kandidata razume stvarne probleme sa kojima se suočava ova zemlja i koji je ponudio stvarna rešenja, a ne samo bombastične izjave, koji je izaziva strah kod glasača, ne naziva protivnike uvredljivim imenima i izaziva podele", rekao je Sanders.

Očekivalo se da će on na Konvenciji i zvanično podržati Klintonovu, pošto je to već u praksi uradio pre nekoliko nedelja kad se pojavio sa njom na predizbornom skupu u Nju Hempširu.

Njegov sinoćnji govor u Filadelfiji je takođe poslužio tome da utiša svoje glasne pristalice koji su tokom većeg dela jučerašnjeg prvog dana Konvencije zviždali i glasno negodovali kad bi neko za govornicom izrazio podršku Klintonovoj.

Sanders, međutim, nije u potpunosti uspeo da utiša svoje pristalice, nezadovoljne pošto su procureli mejlovi Demokratske stranke, koje je objavio Vikiliks, pokazali da se u stranci aktivno radilo na diskreditaciji Sandersove kampanje.

Tako su se, kad je Sanders na kraju svog govora rekao "Hilari Klinton će biti izvanredan predsednik i ja sam ponosan da je večeras podržim", pored aplauza, čuli i glasni izrazi neslaganja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: