Iranac optužen za finansiranje terorizma i pranje novca

Specijalno tužilaštvo u Prištini saopštilo je da je podiglo optužnicu protiv državljanina Irana zbog "finansiranja terorizma i pranja novca".

Izvor: Tanjug

Utorak, 26.07.2016.

08:26

Iranac optužen za finansiranje terorizma i pranje novca
Foto: Gettyimages

To je činio preko humanitarne organizacije koju vodi.

Optužnica Iranca tereti da je 2014. i 2015. godine primio oko 900.000 evra koje nije prijavio.

Tužilaštvo nije objavilo njegovo ime, ali lokalni mediji navode da je u pitanju Hasan Azari Bedžandi, koji vodi nevladinu organizaciju "Kuran" i nadgleda rad još četiri druge verske organizacije za koje se sumnja da su povezane s Teheranom, prenela je agencija AFP.

Kako je saopšteno, rad tih organizacija je suspendovan zbog istrage.

List "Ekspres" je naveo da su navodno te nevladine organizacije širile antizapadne i antisemitske poruke.

Prema zvaničnim podacima, oko 300 građana Kosova se pridružilo džihadističkim organizacijama u Siriji i Iraku od 2014. godine, napomenuo je AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: