Hasanbegović rekorder dnevnica, 70€ za put u Blajburg

Hrvatski ministar kulture Zlatko Hasanbegović rekorder je u vladi te zemlje kada su u pitanju dnevnice za domaća putovanja, piše "Jutarnji list".

Izvor: B92

Utorak, 26.07.2016.

23:35

Hasanbegović rekorder dnevnica, 70€ za put u Blajburg
Foto: GettyImages

Zagrebački dnevnik navodi da je Hasanbegović za putovanja po Hrvatskoj oko 470 evra, od toga je pola dnevnice naplatio za komemoraciju u Jasenovcu.

Pored toga on je na ime putovanja u inostranstvo, na godišnjicu stradanja zarobljenih pripadnika ustaške NDH i drugih Hitlerovih saveznika u Blajburgu na slovenačko-austrijskoj granici, uzeo celu dnevnicu od 70 evra, kao i njegova koleginica Nada Šikić, hrvatska ministarka rada i penzionog sistema.

"Jutarnji list" navodi i da su plate članova hrvatske vlade u proseku po 2.000 evra, a da neki zarađuju i oko 2.700 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: