Novi neprimereni grafiti na crkvi u Hrvatskoj

Na zidu stare katoličke crkve na području sela Gunje, u Hrvatskoj, osvanuo je grafit “Živio hrvatski musliman Zlatko Hasanbegović".

Izvor: B92

Utorak, 26.07.2016.

15:37

Default images

Portparol Vukovarsko-sremska policijske uprave Domagoj Džgumović je rekao da se intenzivno traga za počiniocem ovog, ali i počiniocima koji su prošle sedmice ispisali uvredljive grafite na pravoslavnoj crkvi u Rajevom Selu i pravoslavnom groblju u Drenovcini te na spomenicima iz Drugoga svetskoga rata u Soljanima i Strošincima.

U crkvi u Rajevom Selu za sada nepoznate osobe napisali su „ustaše" i preteće poruke upućene srpskj manjini.

Kako bi se pronašao počinitelj ili više njih koji je ispisivanjem grafita pričinio materijalnu štetu koja je u svakom pojedinom dogadjaju procenjena na iznos od nekoliko hiljada kuna, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-sremske intenzivno sprovode kriminalističko istraživanje", rekao je Džigumović.

Dodao je da su grafiti ispisani sprejom i pod okriljem noći.

Džigumović je podsetio i da su ovo u manje od sedam dana po drugi put ispisani neprimereni i uvredljivi grafiti u selima županjske Cvelferije, preneli su hrvatski mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: