NS: Odložen masovni lov na pokemone - nije prijavljen skup

Masovni lov na pokemone, putem aplikacije "Pokemon Go" na Trgu slobode u Novom Sadu odložen je za 11. avgust jer organizatori nisu na vreme prijavili skup.

Izvor: B92

Utorak, 26.07.2016.

18:35

NS: Odložen masovni lov na pokemone - nije prijavljen skup
Foto: Tanjug

Prvobitno je događaj bio zakazan za sredu 27. jul, a do sada se na Fejsbuku prijavilo više od 2.000 ljudi, piše novosadski portal "021".

Podsetimo, aplikacija Pokemon go je za samo dva dana u Sjedinjenim Američkim Državama preuzeta čak 7,5 miliona puta.

Kada se "Pokemon Go" instalira, telefon projektuje stvarnu okolinu i prikazuje pokemone. Zadatak igrača je da ode do mesta na kom se pokemon prikazao, usmeri telefon ka njemu i proba da ga uhvati bacajući "poki" loptu.

Cilj igre je isti kao i u crtaću - treba da ih sakupiš sve.

Prema poslednjim podacima, korisnici pametnih telefona u SAD više vremena provode uz "Pokemon Go", nego uz "WhatsApp" i "Instagram".

U Srbiji je zabeležen prvi nesrećni slučaj u kojem je na trinaestogodišnju devojčicu u Beogradu naleteo automobil dok je lovila pokemone.

Dvadesetosmogodišnji Amerikanac umalo je nastradao kada je njegovo vozilo skrenulo sa puta i zakucalo se u obližnje drvo, dok je jednu devojčicu udario automobil na ulici. Oboje su u trenutku nesreće igrali Pokemon Go na svom mobilnom telefonu. Opširnije u posebnoj vesti.

Jedan tinejdžer iz Gvatemale ubijen je dok je po ulici tražio Pokemone u novoj igri koja je postala globalni fenomen. Više o tome pročitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: