Zmije u Stepi, stanari u strahu / FOTO

Stanari naselja Stepa Stepanović u Beogradu strahuju za svoju bezbednost zbog zmija koje su se pojavile u njihovom naselju.

Izvor: B92

Utorak, 26.07.2016.

11:39

Zmije u Stepi, stanari u strahu / FOTO
Ilustracija: Thinkstock

Životinje su se, kako navodi Udruženje stanara tog naselja, pojavile na parceli u centralnom delu naselja koja je zarasla u travu i korov, zbog, kako kažu, neodržavanja prostora koje nije u nadležnosti Gradskog zelenila već u nadležnosti Građevinske direkcije Srbije.

"Stanari zbog zmija ne mogu sada sami, kao što su to činili prethodnih godina, da održavaju prostor naselja, koji je u obavezi da održava Investitor, to jest Građevinska direkcija“, navodi se u saopštenju Udruženja stanara i dodaje se da najveća opasnost preti deci iz naselja.

"Svesni činjenice da su zmije zaštićene životinje i veoma važne, stanari se, u nedostatku podrške onih kojima je to zakonska obaveza da rade, sami snalaze i uhvaćene gmizavce premeštaju na druge lokacije, za koje procenjuju da su manje opasne", ističu stanari.
Oni naglašavaju da investitor od useljenja prvih stanara u naselje ne održava taj prostor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: