Kiša i mokri kolovozi otežavaju saobraćaj

Kiša i povremeni pljuskovi otežavaju danas saobraćaj i uslovljavaju mokre kolovoze na putevima područja Velikog Gradišta i Zrenjanina.

Izvor: Tanjug

Utorak, 26.07.2016.

07:59

Default images
Foto: Thinkstock

Prema najavama metereologa sa kišom i mokrim kolovzima treba računati i u ostalim krajevima Srbije.

Nevreme koje juče zahvatilo zapadne i jugozapadne krajeve, kao i pojedine delove Šumadije uticalo je na pojavu bujičnih voda, zbog čega je naglo porastao vodostaj nekih reka i potoka zbog kojih je saobraćaj na pojedinim putevima u ovim krajevima bio otežan.

Iz Auto Moto Saveza Srbije savetuju vozačima da prilagode vožnju uslovima na putu, a brzinu dodatno smanje na putevima pored rečnih tokova i u planinske predele, gde dodatnu opasnost predstavljaju, odroni i manji nanosi zemlje od bujica i bujičnih voda.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije Srbije, pojačan je protok vozila na graničnim prelazima, ali trenutno nema dužih zadržavanja od 30 minuta, sem na prelazima sa Crnom Gorom, gde se na izlazu iz Srbije na prelazima "Gostun" i "Špiljani" čeka oko 50 minuta.

Što se tiče najava i najaktuelnijih izmena u saobraćaju, zbog oštećenog mosta obustavljen je saobraćaj na državnom putu IIA reda broj 143, deonica Pričević - Pecka.

Do 29. avgusta biće izmenjen režim saobraćaja na državnom putu I/B reda broj 21, Kosjerić - Požega, deonica Kalenići - Kovačevića pesak, zbog radova na sanaciji klizišta "Zlatna dolina".

Za vreme izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila jednom kolovoznom trakom regulisano semaforskom signalizacijom.

Na državnom putu IB reda broj 23, na deonici između Konjevića i Beljine, doćiće do obustave saobraćaja usled radova na rehabilitaciji vijaduktamosta preko Zapadne Morave u Čačku.

Za vreme izvođenja radova saobraćaj će biti preusmeren na lokalne saobraćajnice grada Čačka i biće regulisan adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Obustavljen je i saobraćaj na državnom putu II B reda broj 313, deonica Rakovac - Zmajevac, zbog radova na urgentnom održavanju puta. Saobraćaj se za vreme obustave preusmerava prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji na državni put I B reda broj 21, državni put II A reda broj 119, lokalni put preko Fruške gore-Partizanski put i ulice kroz naseljena mesta.

Danas nije predviđeno potpuno obustavljanje saobraćaja na Autoputu E80, Niš - Dimitrovgrad (Granica sa Bugarskom), deonica od Čiflika do Staničenja, magistralni put I B reda, broj 43.

Zbog oštećenog mosta obustavljen je saobraćaj na državnom putu IIA reda broj 143, deonica Pričević - Pecka i on se preusmerava na lokalne saobraćajnice ovog područja.

Do 1. avgusta u vremenskom periodu od 07:00 do 17:00 časova, zbog radova na pojačanom održavanju, biće obustavljen saobraćaja u Kosjeriću na državnom putu IIA reda broj 174, ulice Karađorđeva i Živojina Mišića.

Takođe će biti obustavljen saobraćaj na delu državnog puta IIA reda broj 127, u ulici Vuka Karadžića prema Starim Banovcima, zbog početka druge faza radova.

Obustavljen je saobraćaj zbog radova na sanacije klizišta na državnom putu II B reda broj 342, deonica Ub - Popučke - Iverak, navodi AMSS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: