CIRSD demantuje da Jeremić ima nemačko državljanstvo

Prema informacijama američke NVO "Iner siti pres" Vuk Jeremić ima i nemačko državljanstvo, piše "Politika".

Izvor: B92

Utorak, 26.07.2016.

23:19

CIRSD demantuje da Jeremić ima nemačko državljanstvo
Foto: Tanjug

Međutim, u Jeremićevom kabinetu u Centru za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD), demantuju tu informaciju.

Prema tvrdnjama "Iner siti presa", jednu od debata o 12 kandidata koji se bore za mesto novog generalnog sekretara UN obeležilo je i pitanje dvojnog državljanstva koje, navodno, ima troje mogućih naslednika Ban Ki Muna.

Prema informacijama do kojih je došla ta američka neprofitna organizacija, koja se bavi istraživačkim novinarstvom, Vuk Jeremić, osim srpskog, ima i nemačko državljanstvo, Argentinka Suzana Malkora nosilac je i italijanskog pasoša, dok je kandidatkinja Kostarike Kristijana Figeres i francuski državljanin.

Takvi podaci, kako piše ova organizacija, moraju biti obelodanjeni jer to nalažu pravila kandidovanja za neku funkciju u svetskoj organizaciji.

U Jeremićevom kabinetu u CIRSD, čiji je predsednik, ovu informaciju demantuju i tvrde da on nikada nije imao nijedno drugo državljanstvo osim srpskog, piše "Politika".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: