Srbin upao u predsedničku palatu u Bratislavi

Slovačkom predsedniku Andreju Kiski već drugi put za mesec dana upadaju uljezi u Predsedničku palatu u Bratislavi.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.07.2016.

22:45

Srbin upao u predsedničku palatu u Bratislavi
Thinkstock

U nedelju je obezbeđenje uhvatilo jednog 34-godišnjeg državljanina Srbije koji je preskočio ogradu kako bi se sakrio u palati.

"U nedelju oko podne ogradu palate sa strane Hodžinog trga preskočio je srpski državljanin Obezbeđenje ga je odmah uhvatilo i predalo policijskoj patroli. Muškarac je objasnio da je ogradu preskočio zato što ga neko juri i da je u palati pokušao da nađe utočište", rekao je portparol slovačkog predsednika Roman Krpelan.

U poslednjih mesec dana ovo je već drugi put da u predsedničku palatu upadaju uljezi pošto je krajem juna 35-godišnji Čeh preskočio stakleni zid sa zadnje strane palate.

On se popeo na gornji sprat, razbaškario u palati čitavih 20 minuta, a potom neopaženo napustio zgradu.

Upad uljeza je tada registrovao alarm ali obezbeđenje ga je jednostavno isključilo kao da je u pitanju lažna uzbuna, a zbog nemara ostavku je podneo šef Biroa za obezbeđenje zvaničnika Radovan Horvat.

"Za mene je to neprijatno iznenađenje da neko može da provede u palati 20 minuta, a da ni na koga ne naiđe. Ni ne znamo šta je tamo radio", kazao je tada slovački predsednik.

Policija je, uz pomoć bezbednosnih snimaka ubrzo pronašla i uhapsila nezvanog noćnog gosta, 35-godišnjeg Čeha Milana K.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: