Ankete: Tramp vodi ispred Hilari

Republikanski kandidat u trci za predsednika SAD Donald Tramp vodi s 44% prema 39% u odnosu na kandidatkinju demokrata Hilari Klinton, pokazuje anketa CNN.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.07.2016.

16:27

Ankete: Tramp vodi ispred Hilari
Foto: Getty Images

Trampov rejting je posle konvencije Republikanske stranke skočio za 6 procenata i to je ujedno njegov najbolji rejting u odnosu na Klintonovu od septembra 2015. godine.

Prednost je dobio uglavnom zahvaljujući porastu podrške među nezavisnim biračima od kojih je 43 odsto posle konvencije u Klivlendu reklo da će ga verovatno podržati dok je 41 reklo da neće.

Anketa takođe odražava i oštriju podelu po stepenu obrazovanja među belim biračima koja je dominirala tokom kampanje.

Klintonova je zapravo ojačala pozicije među belim biračima sa fakultetom i ima prednost nad Trampom od 44 odsto naspram 39 odsto glasova u ovoj grupaciji.

Tramp je zauzvrat povećao vođstvo među belim biračima bez fakulteta na 62 naspram 23 odsto u odnosu na Klintonovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: